Spaophold

Der findes ikke meget, der er mere afslappende end et spaophold. Tøv derfor ikke med at forkæle dig selv og din partner med et skønt spaophold. Det er der adskillelige muligheder for at gøre – og det behøver end ikke at være dyrt. Du kan nemlig finde et væld af billige spaophold, hvis blot du ved, hvor du skal lede.

Det bør dog understreges, at der kan være stor forskel på de forskellige spaophold. Du finder nemlig ikke de samme faciliteter hos alle hoteller, der tilbyder denne type ophold. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på dette, når du bestiller dit spaophold. Heldigvis er der generelt gode faciliteter hos hotellerne.

Hvordan vælger jeg den rette spa- og wellnessophold?

Du kan finde adskillige hoteller i og omkring Danmark, der tilbyder afslappende spa ophold. Det er dog ikke dem alle, der er den rette løsning for dig eller jer. Derfor er det vigtigt at tage sig god tid til at vælge. Det øger nemlig sandsynligheden for, at man vælger et ophold, hvor alle parametre harmonerer med ønskerne.

På lige fod med, at faciliteterne er forskellige, er der selvfølgelig også flere andre parametre, der adskiller de enkelte hoteller. Derfor er det en nødvendighed, at man undersøger samtlige aspekter af hvert enkelt hotel og ophold. Spafaciliteterne kan sagtens være gode, men det betyder ikke, at det fx ligger rigtigt for jer.

Det betyder også, at der er mange parametre, der har betydning, når du skal vælge det rette spaophold. Det kan derfor være vanskeligt, hvis du ikke ved, hvad der er værd at holde øje med. Er du i tvivl om dette, er det heldigvis blevet beskrevet herunder, hvor du præsenteres for en række af de vigtigste punkter.

Spafaciliteter

I og med, at det er et spa og wellness ophold, er det selvfølgelig disse faciliteter, der er vigtigst. Det bør dog gøres klart, at der er stor forskel på folks ønsker i denne anledning. Det er fx ikke alle, der har krav til, at det er muligt at få massage. Andre vil derimod gerne have den fulde oplevelse, hvor der ikke mangler noget.

Et spaophold er dog typisk bedst, hvis der er mange faciliteter at vælge mellem. Det giver jer mulighed for at prøve lidt af hvert, hvilket gør oplevelsen større og bedre. Endvidere bør det selvfølgelig nævnes, at et større antal faciliteter ikke nødvendigvis er ensbetydende med en højere pris, hvilket mange tror.

Når du skal vurdere faciliteterne, er det dog ikke kun mængde af dem, der er vigtig. Du bør også vurdere om det er luksuriøst og velindrettet, og om det virker som et sted, hvor du eller I kan slappe af. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, hvorfor det er en vurdering, som du eller I selv skal lave.

Placering

Spaophold kan efterhånden findes overalt. Du finder hoteller og resorts med spa- og wellnessafdelinger i de største byer, men også i naturrige omgivelser. Derfor er det også et punkt, der er vigtigt at tage højde for. I skal nemlig vurdere, hvorvidt I vil foretrække et ophold i idyllisk natur eller i en pulserende storby.

På lige fod med ovenstående punkt, er der ikke et valg, der er mere rigtigt, end det andet. Derfor er det helt og aldeles op til dig eller jer, hvad I foretrækker. Mange ønsker at koble helt fra, når de tager på spa weekend. Andre vil gerne kombinere det med shopping, restaurantbesøg mv., hvor storbyen derfor egner sig bedst.

Sørg for at overveje nøje, hvad der tiltaler jer mest. Vil I gerne gå lange ture i naturrige omgivelser? Vil I gerne kigge ud over skøn natur, når I slapper af i wellnessafdelingen? Eller er det vigtigere, at I har adgang til alt fra shopping til restauranter? Sådanne overvejelser bør I gøre jer, når I skal vælge jeres spa- og wellnessophold.

Øvrige faciliteter

Det er ikke blot spafaciliteterne, der har betydning. Det har de øvrige faciliteter også. Et hotel kan godt have en skøn spaafdeling, uden at de øvrige faciliteter er på samme niveau. Er det planen, at I skal tilbringe det meste af tiden på hotellet, er det vigtigt, at det er et sted, hvor I føler jer til rette og kan slappe af.

Derfor er det en god idé at vælge et hotel, hvor værelserne er skønne, hvor I kan spise god mad i restauranten mv. Der er flere ting, der er værd at tage højde for i denne sammenhæng. Derfor er det ikke kun selve spa- og wellnessafdelingen, der skal være i fokus, til trods for, at det vil være her, I bruger det meste af tiden.

Det er svært at udstykke deciderede krav i denne sammenhæng. Det er op til jer selv, hvad I føler, I har af krav. Her er der fx mange, der stiller krav til antallet af stjerner, som hotellet har. Andre kigger på billeder og anmeldelser fra tidligere besøgende, for at vurdere, hvorvidt det er et sted, der appellerer til dem.

Pris

Der bør ikke herske tvivl om, at der kan være store prisforskelle på de forskellige spaophold. Derfor er det en god idé at sætte et budget, før du går i gang med at lede efter et ophold. De mest luksuriøse ophold koster naturligvis ofte også mere. Derfor er det et punkt, hvor du kan være nødt til at gå på kompromis.

Det betyder dog ikke, at alle spaophold er dyre. Du kan sagtens finde et billigt spa ophold, uden at du skal gå på kompromis med for meget. Derfor skal du ikke tro, at det forholder sig således, at du er nødt til at betale en stor sum penge, hvis du eksempelvis ønsker at invitere din partner med på et lækkert spaophold.

Ikke desto mindre er prisen dog ikke til at komme udenom. Derfor er du nødt til at sætte et budget. Det behøver ikke at være et fast budget, da det blot skal give dig en idé om, hvad du er villig til at betale. Det gør det også betydeligt nemmere at navigere blandt de mange tilbud, hvis du ved, hvad du har at gøre godt med.

Det får du typisk med i prisen

Hvis du bestiller et af de spaophold, som vi henviser til her på siden, er der typisk et antal services og goder med i prisen. Det kan dog variere lidt fra sted til sted, hvorfor det er en god idé, at I selv tjekker op på, hvad der er med i prisen. Dette skal I selvfølgelig gøre, før I bestiller et ophold hos et bestemt hotel.

Det er dog nærmest kutyme, at de følgende ting er inkluderet i prisen, når du bestiller et spaophold. Det er end ikke et krav, at der er tale om et luksus spaophold:

  • Lån af badekåbe, håndklæde og tøfler
  • Lette forfriskninger i form af mad og drikke
  • Diverse former for wellnessbehandlinger
  • Fri adgang til spa og wellness
  • Fri WiFi og nem parkering

Der findes endda steder, hvor du også vil kunne få adgang til golfbaner inkluderet i prisen. Det er selvfølgelig ideelt, hvis man ønsker at kombinere et spa- og golfophold med hinanden. Andre steder vil du kunne få noget, der bedst kan beskrives som et spa- og gourmetophold, hvor både mad og drikke er fra den øverste hylde.

Derfor er det naturligvis også ting, der er relevante at inddrage i dine overvejelser, når du skal vælge, hvor I skal på spaophold. Det er dog vigtigt at pointere, at billige spa ophold også sagtens kan inkludere det meste af det, der er nævnt herover. Derfor skal du ikke tro, at det er prisen, der er afgørende for dette.

Derfor bør du ikke spare på noget

De fleste tager afsted på et spaophold, fordi de har brug for et afbræk fra hverdagen. Hvis du for alvor skal kunne trække stikket, kræver det også, at du befinder dig et sted, hvor du kan slappe af. Derfor er det altid bedst at vælge et hotel, der harmonerer med dine ønsker, så du ikke ærgrer dig over dit valg.

Det betyder, at du ikke bør spare på noget. Det er ikke billigt at tage på et spaophold. Skulle du være så heldig at finde et billigt spa ophold, er det vigtigt at sikre, at det er et sted, hvor du vil føle dig tilpas. Du bør ikke blot vælge et konkret tilbud, fordi det er billigt. Det kan du hurtigt ende med at fortryde.

Et spaophold skal være en oplevelse

Dertil bør det også gøres klart, at et spaophold skal være en oplevelse. Det skal være noget, som både du og din partner husker i lang tid. Det vil I næppe gøre, hvis I er gået på kompromis over hele linjen, fordi I har haft fokus på at gøre det billigt. I et sådant tilfælde er det altid bedre, at du ikke sparer på for meget.

I vil – uden tvivl – fortryde, hvis I indlogerer jer på et hotel, som i virkeligheden ikke er det, I har drømt om at besøge. Hvis I føler, at det er for dyrt at indlogere jer på det hotel, som I drømmer om, så bør I spare op til det. Sæt penge af hver måned, indtil I har sparet det beløb op, der er påkrævet, for at I kan opfylde drømmen.

Der er dog ikke nogen faste regler for, hvordan du kan gøre det til en stor oplevelse. Det handler om, hvad du eller I mener er det rette for jer. For nogen handler det om, at det skal være så luksuriøst som muligt, mens det for andre er vigtigere, at de kommer ud i naturen. Derfor er der også stor forskel på folks ønsker.

Hvad det betyder er, at du eller I skal gøre op med jer selv, hvad I stiller af krav. Derefter skal I finde et hotel eller et ophold, der lever op til disse krav. Uanset dine eller jeres krav, er du garanteret, at der findes min. et hotel, der harmonerer med disse krav. Derfor kan alle også finde frem til det helt perfekte ophold.

Et spaophold behøver ikke at være i Danmark

De fleste undersøger mulighederne for at tage på et hotel i Danmark, hvis de skal på et spaophold. Det er selvfølgelig nemt, da du blot kan køre til og fra hotellet. Det betyder dog ikke, at du er begrænset til de hoteller, der ligger i Danmark. Der findes hoteller hele verden over, der tilbyder både spa- og wellnessophold.

Derfor er der også mange, der vælger at rejse til udlandet, for at tage på et spaophold. Det inkluderer ophold i verden, men især Tyskland og Sverige er populære valg. Det skyldes selvfølgelig, at det er vores nabolande. Derfor er det nemt at komme til og fra det valgte hotel. Du kan nemlig blot pakke bil og køre.

Det er dog ikke alle, der har lyst til at tage til udlandet, hvis blot det er for et par dage. Det er sjældent, at et spaophold varer længere end et par dage, da det hurtigt bliver ensformigt. Derfor er det ikke alle, der har lyst til at begive sig en tur til udlandet. For andre er det dog ikke et problem, at de skal drage til et andet land.

Vil I gerne til udlandet?

Hvis du eller I gerne vil til udlandet, er der rig mulighed for dette. Der findes et væld af hoteller, hvor I kan tage på et spaophold. Det behøver ikke at være i et af vores nabolande, om end det er et meget populært valg. Som angivet herover, skyldes det, at det er nemt at komme til og fra hotellerne i disse lande.

Skal I være afsted i længere tid, er det også værd at overveje andre muligheder. Endvidere bør det også gøres klart, at I kan tage på spaophold i fx Budapest, Paris eller Berlin. Alle tre destinationer kan man flyve til på kort tid. Her skal man dog gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker at flyve til et andet land for det.

Overrask din partner med et spaophold

De fleste mennesker elsker at overraske deres partner. Dertil elsker de fleste også at blive overrasket. Ønsker du at overraske din partner, er det værd at overveje at gøre det med et spaophold. Du kan være helt sikker på, at det falder i god jord, hvis du inviterer din kæreste, mand eller kone med på et afslappende spaophold.

Derfor er det også en glimrende gaveidé, hvis du skal finde en gave i forbindelse med en fødselsdags, årsdag e.l. Der behøver end ikke at være en særlig årsag til det. Det kan nemlig være, at du bare har lyst til at forkæle din partner lidt. Uanset hvad, så er du i hvert fald sikret, at det vil sætte et stort smil på din modtagers læber.

Hvordan gør jeg med bestilling?

Til trods for, at det er en rigtig god gaveidé, kan det være svært at bestille det. Det er der forskellige årsager til, men det skyldes især, at du er nødt til at have kendskab til din partners kalender. Hvis du ikke har det, er det svært at vide, hvornår det er bedst at tage af sted. Heldigvis kan dette løses på flere forskellige måder.

En mulig løsning er at se, om du kan få adgang til hans eller hendes kalender. Har I en fælles kalender, er det selvfølgelig nemt. Er det ikke tilfældet, så kan det blive svært. Hvis du ikke har held med dette, så betyder det dog ikke, at du skal droppe idéen om at give et spaophold som gave. Det kan nemlig stadig lade sig gøre.

I dag tilbyder de fleste hoteller, at du kan købe et gavekort. Dette gavekort kan dermed indløses i fællesskab, når du har overrasket ham eller hende med gaven. Derved er det stadig et skønt ophold med spa, der gives i gave, men uden at du har satset på nogle bestemt datoer. Derfor er det en god måde at gøre det på.

Træk stikket – tag på et spaophold

Som der tidligere er givet udtryk for, er der mange, der tager på et spaophold, fordi de har brug for at koble lidt fra. Hvis du selv har et ønske om at trækket stikket for en stund, så er dette en god måde at gøre det på. Fælles for de mange hoteller, der har fokus på spa og wellness er, at de også har stort fokus på afslapning.

Derfor er du også sikret, at det er et sted, hvor du for alvor kan få lov til at slappe af. Der findes tilmed et væld af hoteller, der er beliggende i naturrige omgivelser her i Danmark. Disse hoteller er ideelle, hvis du har et ønske om at slippe væk fra storbyens larm og stress.

Det kan dog ikke kun være en afslappende oplevelse. Det kan ligeledes vise sig at være et romantisk ophold for dig din partner. Når I tager på et spaophold, kan I ikke blot slappe af, men I kan også finde tid til at nyde hinandens selskab. Det er noget, der er gavnligt at gøre i ny og næ i ethvert parforhold.