fbpx

Herregårdsophold

Bedste herregårdsophold i Danmark 2024

Der findes mange herregårde i Danmark, hvor du kan komme på et herregårdsophold. Derudover er der både godsophold og slotsophold, der nemt kan falde ind under denne kategori. Alle disse opholdstyper danner nemlig rammen om en ekstraordinær oplevelse. Du kan få et overblik over alle de bedste herregårdsophold i Danmark her på siden.

Denne side indeholder reklamelinks

Go Dream Kro- & Hotelophold
Go Dream

Go Dream Gavekort Til Vidunderlige Ophold

3/5

Drømmer du om at nyde et dejligt ophold på en hyggelig dansk kro eller et flot hotel? Så overvej om ikke det ville være det helt rette at købe et Go Dream Gavekort, her får du nemlig mulighed for at vælge mellem et utal af kroer og hoteller rundt omkring i landet.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Skrøbelev Gods
Leonora Holidays

Skrøbelev Gods

4/5

Skru helt op for romantikken på Skrøbelev Gods. Værelserne er store og elegante. Der er ikke børnesenge, men god plads til ekstra opredninger på værelserne. På godset findes der skønne værelser med spabade. Hvis du ønsker at holde et stort, smukt og romantisk bryllup, så kan godset danne de smukkeste rammer for din store fest.

Laveste pris for 2 personer: 1.292 kr.

Broholm Slot
Leonora Holidays

Broholm Slot

3/5

Med knitrende ild i pejsen, store lysekroner, betagende malerier af adelige folk og fine detaljer med stuk i lofterne, træder I tilbage i en magisk fortid, når I opholder jer på Broholm Slot. Indretningen og omgivelserne vidner om en spændende levet tid. I kan nyde lige så gennemførte retter i slottets restaurant, hvor maden er baseret på Fynske råvarer.

Laveste pris for 2 personer: 2.990 kr.

Ny Øbjerggaard Gods
Leonora Holidays

Ny Øbjerggaard Gods

3/5

Ny Øbjerggaard Gods er et rigtig eventyrligt og elegant gods med flotte omgivelser indendøre samt en dejlig have og privat skov lige ude for hoveddøren, hvor en god gåtur er garanteret. Se frem til et vidunderligt ophold på Ny Øbjerggaard Gods.

Laveste pris for 2 personer: 1.089 kr.

Kokkedal Castle Copenhagen
Hotels.com

Kokkedal Castle Copenhagen

5/5

På fristedet Kokkedal Castle Copenhagen er der højt til loftet, og den uhøjtidelige atmosfære får det til at føles som et andet hjem. Her bor du på et af de charmerende værelser, der er indrettet efter ægte slotstil. Du kan nyde lækker gourmetretter i restauranten og slappe af i slottets spa- og wellnessafdeling.

Laveste pris for 2 personer: 1.195 kr.

Hotel Vejlefjord
Hotels.com

Hotel Vejlefjord

4/5

Hotel Vejlefjord er velegnet til flere oplevelser og begivenheder. Det ligger smukt placeret omringet af natur. Det er et spa- og konferencehotel, hvor I kan vælge mellem forskellige typer af ophold, nyde tilværelsen i de termiske bade, holde konferencer og fester samt meget mere. Hotellets hyggelige restaurant byder på skøn atmosfære og dejlige velsmagende retter.

Laveste pris for 2 personer: 1.495 kr.

Sophienberg Slot
Hotels.com

Sophienberg Slot

3/5

Hvis det er større selskaber og arrangementer, du overvejer, er Sophienberg Slot det perfekte valg. Her kan du leje flotte og naturligt oplyste lokaler med lysekroner og gardiner fra gulv til loft. Lokalerne egner sig perfekte til et uforglemmeligt bryllup, hvor rammerne sætter den helt rette stemning. De tilbyder endda en særlig romantisk bryllupspakke.

Laveste pris for 2 personer: 830 kr.

Hvedholm Slotshotel
Hotels.com

Hvedholm Slotshotel

4/5

Med et slotsophold på Hvedholm Slotshotel mærker I med det samme magien. Vælg mellem forskellige opholdstyper, f.eks. standard slotsopholdet, gourmetopholdet inkluderet 5-retters menu eller Honeymoon-opholdet, hvor I bor i en suite og kan nyde en 7-retters menu. Her er bogstaveligt talt højt til loftet, og I kan ikke undgå at føle jer lidt adelige.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Dragsholm Slot
Hotels.com

Dragsholm Slot

4/5

Dragsholm Slot er et hyggeligt slot, hvor både interiøret, de rustikke rum og de naturskønne omgivelser sætter de helt perfekte rammer for et skønt slotsophold. I er omringet af fantastisk smukke Odsherred. Her kan I vælge at nyde gourmetoplevelser i restauranten Dragsholm Slot Gourmet eller i Dragsholm Slot Bistro, hvor rammerne er klassisk fortryllende.

Laveste pris for 2 personer: 1.295 kr.

Sauntehus Slotshotel
Hotels.com

Sauntehus Slotshotel

4/5

På fortryllende Sauntehus Slotshotel får I en oplevelse for livet. I kan vælge mellem målrettede ophold, hvis I er mest til gourmetoplevelser, eller hvis I er på bryllupsrejse. Den rustikke indretning spreder en dejlig atmosfære; også når I sætter jer i den hyggelige restaurant, for at nyde retter baseret på sæsonens lækre råvarer.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Dronninglund Slot
Hotels.com

Dronninglund Slot

3.5/5

Dronninglund Slot er den perfekte mulighed for et fælles og socialt frirum, hvor du kan komme andre ved. Her er det eksempelvis muligt at leje en privat køkkenhave, hvor du kan høste egne urter til din mad. På slottet er flere fællesarealer, ligesom du kan møde andre i fælleskøkkenet og få en hyggelig snak om livet.

Laveste pris for 2 personer: 1.150 kr.

Kokkedal Slotshotel
Hotels.com

Kokkedal Slotshotel

4/5

Kokkedal Slotshotel ligger i naturen, hvor du er omringet af frisk luft og frodige grønne farver. Med et gourmetophold kan du bosætte dig i en junior suite og nyde en udsøgt 5-retters menu om aftenen. Der er også andre opholdsmuligheder. Du vil bestemt føle dig hjemme i de fortryllende omgivelser overalt.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Hindsgavl Slot
Hotels.com

Hindsgavl Slot

4/5

Når du ankommer til Hindsgavl Slot, vil du fornemme de særlige rammer midt ude i naturen. Her er forkælelse i fokus. Stemningen er afslappet, og du bliver budt velkommen af det søde personale. Dit værelse er charmerende, og i slottets restaurant Den Hvide Dame kan du nyde yderst velsmagende retter med ingredienser fra slottets egen køkkenhave.

Laveste pris for 2 personer: 775 kr.

Sophiendal Slotshotel
Hotels.com

Sophiendal Slotshotel

4/5

Varmen, roen og den trygge atmosfære er bestemt til at mærke, når du træder ind på dit værelse på Sophiendal Slotshotel. Og alt dette breder sig over hele slottet i de mange rum samt på slotshotellets restaurant. Her kan du nyde retter baseret på årstidens råvarer, hvorfor menuen skifter i løbet af året.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Store Restrup Slotshotel
Hotels.com

Store Restrup Slotshotel

4/5

Store Restrup Slotshotel byder på klassiske og unikke rammer, hvor du vil få en oplevelse for livet. Om du opholder dig på dit værelse, i fællesarealerne, i opholdsstuerne eller i restauranten, så vil du føle dig hjemme og godt tilpas. Du kan vælge skønne retter fra dagens menu, ligesom du kan vælge en spændende vinmenu ad libitum.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Vraa Slotshotel
Hotels.com

Vraa Slotshotel

4/5

Hvis du ønsker at have mulighed for naturoplevelser under dit ophold, er Vraa Slotshotel en oplagt mulighed. Lige ude foran hoveddøren er der mange muligheder for skønne vandreture i den frodige natur. Nyd en bid mad i slotshotellets hyggelige restaurant, hvor man kan sidde for sig selv omringet af hvidkalkede vægge og bjælker i loftet.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Skjoldenæsholm Hotel
Hotels.com

Skjoldenæsholm Hotel

3/5

Skjoldenæsholm Hotel er et skønt valg, hvis I ønsker at tage på et romantisk weekendophold for at nyde hinanden. I kan vælge mellem forskellige skønne værelser med en behagelig atmosfære. Nyd en rustik middag under klassiske rammer. Her har I mulighed for at få serveret retter med sammensætninger, som I muligvis aldrig har smagt før.

Laveste pris for 2 personer: 1.195 kr.

Liselund Ny Slot
Hotels.com

Liselund Ny Slot

2.5/5

Liselund Ny Slot er en skøn mulighed for at træde tilbage i tiden. De forskellige slotsværelser er indrettet i en klassisk romantisk stil, hvor I med det samme vil føle jer hjemme. Oplev fantastiske Møn og Liselund Park. Begge er fantastiske naturoplevelser, I ikke får andre steder. I kan vælge mellem forskellige flerretters menuer, når sulten melder sig.

Laveste pris for 2 personer: 1.200 kr.

Nørre Vosborg
Hotels.com

Nørre Vosborg

3.5/5

I fine og enkle rammer kan I opholde jer på Nørre Vosborg. Hotellet tilbyder forskellige ophold, hvor et gourmetophold byder på dejlig mad, og et romantisk valentinsophold er en oplagt mulighed for en pause fra hverdagen sammen. Der er også muligheder for at leje selskabslokaler, ligesom man som virksomhed også kan afholde forretningsmøder eller teambuilding.

Laveste pris for 2 personer: 896 kr.

Rydhave Slot Hotel
Hotels.com

Rydhave Slotshotel

3/5

På Rydhave Slotshotel er slotsstemningen komplet. Her kan I vælge udsigt til hav eller sø, ligesom det er muligt at leje lokaler til mange forskellige arrangementer. Det er muligt at overnatte, og det er oplagt med en god gåtur i slotshotellets smukke park og området omkring. De smukke rammer indbyder til mindeværdige oplevelser.

Laveste pris for 2 personer: 702 kr.

Skarrildhus Sinatur Hotel
Hotels.com

Skarrildhus Sinatur Hotel

3/5

Midt i Jylland finder i Skarrildhus Sinatur Hotel. Her får I fantastisk natur, når I opholder jer på et af de hyggelige værelser. Hotellet er omgivet af en stor park, frodig skov samt idylliske åer og vandløb. I finder rustik hygge i hotellets restaurant, hvor I kan nyde retter tilberedt med lokale råvarer.

Laveste pris for 2 personer: 987 kr.

Hotel Sørup Herregaard
Hotels.com

Hotel Sørup Herregaard

4/5

Hotel Sørup Herregaard er en fantastisk oplevelse uanset anledning. Her er oplagt at tage på et herregårdsophold, holde møder eller konferencer eller afholde de store begivenheder i livet som fødselsdage, bryllupper og andre fester. Nyd de naturskønne omgivelser eller et dyp i herregårdens store pool. På hotellets restaurant Svanesøen får I dejlig udsigt over voldgraven og søen.

Laveste pris for 2 personer: 1.090 kr.

Få mere viden om de danske herregårde

Der findes lige omkring 700 danske herregårde. Det er svært at give et eksakt tal, da det kan variere en del alt efter, hvilken definition der anvendes for herregårde i Danmark. De fleste definerer en herregård ud fra, at den skal have været en herregård i gamle dage. 

I gamle dage var en herregård, også kaldet for en sædegård eller en hovedgård, en større gård. Denne større gård tilhørte altid en adelsmand, der selv drev den og oftest også boede der. Herregårdene havde privilegier såsom, at de var fritaget for de almindelige skatter. 

Herregårdene skilte sig typisk ud fra andre gårde ved, at de havde større bygninger. Der hørte ligeledes mere jord til dem. Hvis du ønsker at vide mere om Danmarks herregårde, bør du kigge nærmere på Danskeherregaarde.dk. Her kan du også finde beskrivelser af hver enkelt af de mange herregårde i Danmark. 

Vidunderlig natur langs herregården

Fortryllende danske slotte og godser på dagsordenen

Det kan for den almene befolkning være svært at vide, hvad forskellen er på en herregård, et slot og et gods. Det er der skam ikke noget at sige til. I ovenstående afsnit er der gjort et forsøg på at definere, hvad en herregård er. Men hvad er så et slot og et gods?

Efter en søgning på nettet kom der en forklaring på, hvad et slot er. Et slot er en stor og fornem bygning. Denne store og fornemme bygning har på et tidspunkt været ejet og beboet af en kongelig person. Det behøver slottet altså ikke at være længere.

Kigger man nærmere på, hvad et gods er, så er det svært at finde en god definition af dette. Den nærmeste forklaring er nemlig, at den største forskel på et slot og et gods er, at godset ikke har været ejet eller beboet af en royal person. Men et gods kan også beskrives som en herregård, hvor der ikke er tilknyttet en ladegård og fæstegårde. 

Det er altså meget små forskelle, der afgør, om det er et slot, en herregård eller et gods. Det er også derfor, at du finder dem alle her på siden, da vi mener, at de hører til i den samme kategori.

Lad romantikken blomstre på de eventyrlige danske slotte og herregårde

Det er ikke nemt at dyrke tosomheden, når du står midt i en travl hverdag. Men hvis du lige stopper op et øjeblik og vælger bevidst at sætte din travle hverdag på pause, så kan tosomheden og romantikken få plads. 

At opholde sig i fortryllende og smukke rammer er med til at sætte fokus på de romantiske følelser. Det kan derfor være en god idé at tage på et slotsophold, et herregårdsophold eller et godsophold, når romantikken skal sættes i centrum. 

Der er rigtig mange herregårde, slotte og godser i Danmark. Det gør, at du får et godt udvalg at vælge mellem. Du kan altså finde lige præcis det sted, der matcher dine vildeste drømme om romantik. 

Du kan blandt andet vælge at booke et ophold på en dansk herregård. På en herregård vil du få mulighed for at føle dig som en kongelig person for en dag eller mere. Det kommer an på, om du foretrækker et kortere eller et længere herregårdsophold. Alle bør have ret til at føle sig som noget særligt. Det gælder især, når det kommer til at skulle være romantisk. 

Ophold på herregårde i Danmark står højt på ønskelisten

Hvert år bliver der lavet et overvældende stort antal ønskelister både i Danmark og på verdensplan. Vi skal ikke gøre os kloge på, hvad folk rundt omkring i verden ønsker sig allermest. Men når det kommer til danskerne, så står et ophold på en herregård i Danmark tit på ønskelisterne. 

Det er nok ikke alle, der har denne opholdstype øverst på listen. Men det har de fleste. Og det kan vi godt forstå. For der er altså noget helt specielt ved at overnatte på en dansk herregård. 

Uanset om sådan et ophold står på ønskelisten eller ej, så er det en rigtig god gave. Det vil uden tvivl være en stor overraskelse, hvis du kommer anstigende med et herregårdsophold i hånden. 

Du kan eventuelt vælge at give et gavekort fremfor at booke et bestemt ophold. Det vælger du helt selv. Dog kan det være en fordel at give et gavekort, da gavemodtageren herved selv kan finde ud af, hvornår vedkommende har tid til at tage af sted på et hyggeligt ophold.

Det kan du også opleve, når du er på et herregårdsophold

Du kan sagtens tage på farten, når du er på et eventyrligt ophold på en af de mange herregårde i Danmark. Det kan gøre dit ophold endnu bedre. Når først du har fået kigget på alle de indvendige spændende rum på en herregård, og du har nydt de udendørs omgivelser, er det tid til at kigge nærmere på seværdighederne i området. 

Ligegyldigt hvor i Danmark du har valgt at tage hen, er der noget spændende, du kan udforske. Der findes eksempelvis kirker og museer uanset, om du befinder dig i Jylland, på Fyn, på Sjælland eller andre steder i landet. 

Der er endda både store og små kirker samt museer. Kigger du nærmere på de små museer, kan du være heldig at falde over et lille museum, som du ikke vidste fandtes, men som er yderst interessant.

Er museer og kirker ikke lige noget for dig, kan du altid kigge efter forlystelsesparker eller zoologiske haver. Der er i hvert fald lidt mere gang i disse steder. I sidste ende gælder det om, at du følger dine interesser og vælger oplevelser, som falder i din smag. 

Bedsteophold.dk hjælper dig med at finde et uforglemmeligt ophold på en herregård, et slot eller et gods

Alle os, der har været med til at skabe platformen Bedsteophold.dk, har i en årrække nydt at tage på herregårdsophold. 

Vi fik derfor lyst til at finde ud af, hvor mange forskellige danske slotte og herregårde, der findes i vores lille land. Så af ren og skær nysgerrighed gik vi også i gang med at kigge efter godser i Danmark. I vores søgen efter disse fandt vi ligeledes en del interessante danske godser. 

Vi har altså brugt en del tid på at finde alle de bedste slotte, godser og herregårde i Danmark. Hvis du gerne vil på et herregårdsophold eller lignende i vores skønne land, er det bare med at kigge her på siden. Vi har gjort det nemt og hurtigt få dig at få et godt overblik over dine muligheder. 

FAQ om herregårde

Kan jeg komme på et herregårdsophold på alle herregårde i Danmark?

Nej, det er desværre ikke muligt at komme på et herregårdsophold på alle herregårde i Danmark. Dog kan det sagtens lade sig gøre på rigtig mange herregårde. Du kan derfor være sikker på, at du har nok at vælge mellem.

Hvornår kan jeg tage på et ophold på en herregård?

Der er typisk ingen begrænsning i forhold til, hvornår du kan tage på et ophold på en herregård. Dog kan nogle herregårde have lukkedage såsom ved jul og nytår. Det gør naturligvis, at du ikke kan komme af sted i denne periode. 

Skal jeg vælge en eller to overnatninger, hvis jeg ønsker at besøge en herregård?

Det er helt op til dig selv, om du skal vælge en eller to overnatninger. I bund og grund afhænger det af, hvor meget tid du har samt dit budget. Det er værd at have in mente, at sådan et ophold typisk er billigere i hverdagen sammenlignet med i weekenden.